Ökad frekvens av mikrobetalningar

Sedan utbrottet av Corona 19 har frekvensen av inköp av Coupang och Baedal Minjok överträffat närbutiker. Det analyseras att detta beror på en ökning av icke-ansikte mot ansikte såsom online-shopping och matleverans hemma på grund av en minskning av externa aktiviteter. Eftersom fler kunder köper oftare från icke-ansikte mot ansikte-kanaler förväntas det ha en positiv effekt på att lägga grunden för en långsiktig tillväxt av onlineplattformar.

Den 1, marknadsundersökningsföretaget Open Survey analyserade de ackumulerade kredit- och betalkort historiska data från februari förra året till januari i år riktar 10.000 panel. Som ett resultat Coupang månatliga betalningar ökade från 8800 till 10.500. Återigen ökade antalet från 4700 till 7900. Undersökningen genomfördes genom att analysera indikatorer som betalningsbelopp efter kategori och varumärke, kundenhetspris, antal betalningar och antal användare av månatliga betalningar. Coupang och Baemin räknades som de två bästa varumärkena med ökade kreditkortsbetalningar under COVID-19-pandemin. Det visade sig särskilt att den genomsnittliga månatliga betalningsfrekvensen per person översteg till och med närbutiker, som har en hög andel små betalningar.

I Coupang betalade 25% av alla kunder i genomsnitt 4,2 gånger i månaden och i Baemin betalade 23% av alla kunder i genomsnitt 3,4 gånger i månaden. 소액결제현금화 Å andra sidan var den genomsnittliga månatliga betalningsfrekvensen för närbutikerna GS25 och CU under samma period 3,2 respektive 3,0. Det visar att konsumenter har använt Coupang och Baemin oftare än närbutiker sedan COVID-19 utbröt.

När det gäller närbutiker ökade enhetspriset förra året, men inköpsfrekvensen minskade på grund av den begränsade effekten av externa aktiviteter, såsom förbudet mot sammankomster. Enligt ministeriet för handel, industri och energi minskade antalet närbutiker i 11 månader i rad från mars förra året till februari i år efter en negativ tillväxt på 15,3 procent. Närbutiker nära stadsdelar och universitetsområden avbröts och antalet flytande befolkningar på natten minskade.

Å andra sidan ledde en ökning av antalet betalningar till onlineplattformar till försäljningstillväxt. Coupangs försäljning förra året var 13,92 biljoner vann, en ökning med 94% jämfört med föregående år (7,153 biljoner vann). Transaktionsbeloppet beräknas också ha ökat med 66% av cirka 21 biljoner vann. Woowa Brothers, som driver Baemin, omsatte också 1,99 biljoner vann förra året, en ökning med 94,4 procent från föregående år.

I synnerhet Coupang såg en ökad försäljning av livsmedel. Det analyseras att Coupang har dragit nytta av den kraftigt ökade efterfrågan på online-köp av färska livsmedel och andra livsmedel istället för offline. Faktum är att online-matmarknadstransaktioner förra året var 43,4 biljoner vann, en ökning med 62,4% från föregående år.

Baemin sammanföll också med tillväxten på marknaden för livsmedelsleverans. Förra året nådde transaktioner för livsmedelsservice online 17,4 biljoner vann, en ökning med 78,6 procent från föregående år. Under första kvartalet i år ökade transaktionerna med online-matservicen också 71,9% jämfört med samma period förra året, vilket översteg den totala tillväxttakten för online shopping (21,3%) under första kvartalet. En industri tjänsteman sade, ”Antalet betalningar har stadigt ökat i jämförelse med engångsutgifter för de flesta av de tjänster som visade hög tillväxt under COVID-19 pandemi. Sa.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다